Quants no coneixem aquella arma letal… aquelles fletxes sense arc que esparveren fins al més impertèrrit ésser humà… Com es contagia la passió del tipus al que li brillen els ulls quan parla… Perquè la mirada és importantíssima.

Els actors bé ho saben quan es posen gotes per fer brillar els seus ulls, i ho sabien ja abans les dones que prenien una droga anomenada belladona que el que feia era dilatar les seves pupil·les. O els investigadors que van relacionar l’atracció amb un cert tipus de mirades (brillantor als ulls, dilatació de les pupil·les, disminució del parpelleig, etc).

Però no parlarem de seducció, parlarem d’escolta … d’escoltar amb la mirada. El que ve és bàsic, cert, però no està de menys recordar-ho!

    • Mirar als ulls. La gent parla més si el miren mentre parla. Hi ha una estratègia-si voleu, “superficial” – per donar un cop de mà a aquells que els costa mirar als ulls: mirar a l’entrecella. Tan simple com això… no dóna tanta ansietat com mirar als ulls directament, i l’altre se sent igualment atès.
mirada comunicacion
  • Hi ha uns temps de mirada, i cadascú té els seus. La nostra intenció és fer sentir còmode a l’altre. Mirar als ulls massa temps pot fer sentir a l’altre envaït. Per això acomodarem la durada de la mirada a la comoditat de l’altre.
  • Mirada serena: Suposo que tots hem passat alguna vegada per aquella situació en què estem parlant i cada vegada ens sentim més tensos, i de sobte aquella mirada es torna incòmoda. I és que gran part dels músculs orbitals dels ulls tenen un control inconscient, així que si et relaxes, la teva mirada serà relaxada, si et poses nervi teva mirada es tornarà tensa. No en va es deia això de la mirada és el reflex de l’ànima.
  • Mirada franca: Una mirada franca, transparent, sense amagatalls… I com ho fem? Essent sincers en la nostra escolta. No pensis en el que pensis, no jutgis el que et diu… Només escolta! I diràs això és impossible…. Sí! Però és al que hem de tendir perquè quanta menys activitat li estiguem donant al coco i més centrats estem en l’altre, menys obstacles hi haurà entre la meva escolta i la seva parla*.

* Per això mateix cal anar amb compte … si et fixes massa en com mires, menys francament miraràs. No atenguis molt a la teva mirada mentre parla l’altre, escolta’l de veritat i la teva mirada escoltarà.